Notícia

“A la valenciana” ompli l’Echegaray amb Mónica Oltra, Joan Baldoví, Àngela Ballester i Ricardo Sixto

“Vivim un moment històric, un d’eixos moments que condensa anys en dies. I l’afrontem amb responsabilitat i amb pas ferm, però també amb il·lusió, valentia i passió. Ho vam dir des del primer moment: no hem vingut a donar xecs en blanc, hem vingut a governar”.

Amb eixes paraules, la regidora i portaveu de Compromís per Ontinyent Sílvia Urenya es dirigia a les més de 500 persones que van abarrotar el Teatre Echegaray la nit del 7 de juny. Una cita important per a la coalició “A la valenciana” que donava el tret d’eixida als seus actes centrals a Ontinyent, la Vall d’Albaida. Una plaça forta, on Compromís va guanyar les eleccions autonòmiques i “És el moment” revalidà la victòria el 20 de desembre.

Ricardo Sixto, candidat al Congrés (EUPV), va reivindicar la necessitat de “lluitar per recuperar tots els drets socials i laborals perduts” així com “recuperar la potència de la indústria amb treballs de qualitat”. Àngela Ballester, número 2 al Congrés (Podemos) va incidir en “recuperar les institucions per a la gent i acabar amb els privilegis d’uns pocs que acaben amb els drets de la majoria”.

Ara, en paraules de Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per València, “sumem per multiplicar. Per demostrar que ‘A la valenciana’ és més que un nom, és una nova manera de fer les coses amb capacitat de diàleg i acord, una capacitat que la societat demostra dia a dia i també ha d’arribar a la política.”. Així, Baldoví va voler remarcar els seus esforços a Madrid per aconseguir un acord que finalment no va estar possible “nosaltres hem demostrat voluntat d’acord des del primer fins l’últim minut. Vam ser els primers en seure a la taula i els últims en alçar-nos, i així ho seguirem fent fins aconseguir un govern que respecte els nostres drets com a persones i com a poble. Els valencians i valencianes hem tingut una veu pròpia als grans debats estatals per primera vegada. Que vagen acostumant-se: hem vingut per a quedar-nos”.

Finalment, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, fou l’encarregada de tancar l’acte després d’un dia complet a la capital de la Vall. Oltra va assistir acompanyada per la regidora i portaveu Sílvia Urenya a un dinar amb entitats empresarials de la comarca i a una visita al CEAM. Així, la Vicepresidenta va afirmar que “cal completar el canvi que els valencians i valencianes vam iniciar el 24 de maig a les urnes, quan vam dir prou i vam tirar la indecència i la corrupció de les institucions. Hui la gent d’este País viu millor que fa un any, perquè apostem per una política per a les persones, garantint la Sanitat Universal que Rajoy ens vol tombar als tribunals, invertint els diners públics en millorar l’educació i la situació de les persones dependents i moltes coses més que podríem fer si tinguérem un finançament just.”

Oltra va incidir especialment en què “A la valenciana és molt més que una expressió. Abans, quan els valencians i valencianes eixíem a les televisions era per casos de corrupció. Ara eixim perquè governem bé, treballem amb trellat i des del diàleg constant per millorar la vida de les persones i construir un país digne.”

La portaveu de Compromís va concloure agraint a totes les persones assistents l’acollida que rep sempre a Ontinyent, a la Vall d’Albaida, i encoratjant-les a treballar pel canvi fins el dia 26 de juny. En finalitzar l’acte, la militància dels tres partits de la coalició va gaudir d’un multitudinari sopar de germanor a la Plaça del Sant Domingo, per agafar forces de cara a una campanya electoral on estan segurs que “La victòria de la gent” serà una realitat.